inspirerende
ervaringen

Gezonde, actieve toekomst

Cecile Linke (51) woont in Sittard en had een ongezonde leefstijl. Ze bracht veel tijd door op de bank, met cola en chips, zonder enig doel. Toen Cecile last kreeg van reuma kwam in gesprek met haar huisarts healthyLIFE aan bod. Een programma gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Zelf actie ondernemen, onder begeleiding van een beweegcoach en leefstijlcoach, om onder andere meer energie te krijgen en de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Cecile was vanaf start overtuigd en had vertrouwen in healthyLIFE. En dat heeft het programma waargemaakt.

Cecile Linke
Lees meer

100% motivatie en inzet

Esther Schlicher wilde in 2019 starten met eGym bij Health & Sports in Buchten. In een gesprek met Tino, een van de medewerkers van de sportschool, sprak ze over haar doelen: afvallen en fitter worden. Tino bracht healthyLIFE ter sprake, omdat hij de meerwaarde in dit programma zag voor Esther. Ze las erover op internet en maakte een afspraak met de huisarts. Esther bleek een ‘geschikte kandidaat’ voor healthyLIFE en kreeg van de huisarts de doorverwijzing. Ze maakte een afspraak met Tino, die haar leefstijlcoach werd, en startte kort daarna met Tim (beweegcoach) haar eerste beweeggroep-sessie.

Esther Schlicher
Lees meer

Zin (terug)krijgen in sporten

Rik Schoenmaeckers is sinds februari 2022 beweegcoach voor healthyLIFE bij The MoveFactory in Kerkrade. Hij begeleidt deelnemers tijdens het beweegprogramma en heeft nauw contact met de leefstijlcoach van healthyLIFE en met verenigingsondersteuner(s) in de gemeente(n).
In 14 weken tijd zoekt Rik, samen met deelnemers, naar een manier om structureel te bewegen. “Ons beweegprogramma is de opstap naar zelfstandig bewegen. Dit kan individueel zijn, bijvoorbeeld in een sportschool, of in groepsverband, bijvoorbeeld bij een vereniging zoals de tennisclub. We laten deelnemers kennismaken met verschillend sport- en spelaanbod, gericht op kracht, conditie én het spelelement. Met als doel: zin (terug)krijgen in sporten.”

Rik Schoenmaeckers
Lees meer

Commitment, voeding en bewegen

Ivon Hilligers uit Melick is al een aantal jaar bezig met haar gewicht. Ze heeft haar hele leven gesport, maar door privéproblemen werd dit steeds minder. “Het waren pittige tijden. Ik had veel aan mijn hoofd. Ik bezocht een diëtiste, omdat ik graag wilde afvallen. Dat proces ging als een jojo op en neer. Viel ik iets af, dan zei een radartje in mijn hoofd: goed bezig Ivon, je mag jezelf wel op iets lekkers trakteren. Maar dat schoot natuurlijk niet op. Als je gewicht wilt verliezen, dan moet je hoofd leeg zijn. Is dat niet het geval, dan kun je gaan lijnen, sporten en zwoegen, maar dan lukt het niet.” Niet focussen op getallen maar het gevoel vooropstellen: dat ontdekte Ivon bij healthyLIFE.

Ivon Hilligers
Lees meer

Aandacht hebben voor complete leefstijl

Britt Remans is opgeleid tot bewegingsdeskundige en leefstijlcoach. Ze is vooral geïnteresseerd in de wisselwerking tussen de lichamelijke en de mentale gezondheid. Sinds de zomer van 2022 is Britt leefstijlcoach voor healthyLIFE in de Parkstad-gemeenten en de gemeente Beekdaelen. Ze begeleidt momenteel, met grote betrokkenheid, al vijf deelnemersgroepen. “De kracht van healthyLIFE is de combinatie van leefstijlcoaching én beweegcoaching. Dit is echt een meerwaarde voor deelnemers. Ze voelen zich snel verbonden met het programma; de klik in de groep ontstaat direct. Dit zorgt meer voor commitment dan het volgen van maar één traject in het kader van gezonde leefstijl.”

Britt Remans
Lees meer

Anders leren kijken

Ellen van Buggenum werkt al 10 jaar als praktijkondersteuner (POH-er) bij een huisartsenpraktijk. Ze verwijst regelmatig patiënten door naar healthyLIFE. Sinds de start van de pilot in Weert is de groei in aantal deelnemers duidelijk zichtbaar. Er is meer animo dus groepen starten sneller op, ook omdat healthyLIFE een groter bereik heeft gekregen. “Soms krijg ik vanuit de huisarts bericht om een patiënt aan te melden voor healthyLIFE, soms stel ik het programma zelf voor in gesprek met de patiënt. Maar er zijn ook steeds meer mensen die op eigen initiatief willen deelnemen. Ze hebben ergens gehoord, gezien of gelezen over healthyLIFE. Dan komt dus ook de motivatie uit hunzelf. Dát is het belangrijkst!”

Ellen van Buggenum
Lees meer

Ieders eigen succesverhaal

Tim Paulussen, trotse papa van een zoontje en een tweede kindje op komst, heeft altijd interesse gehad in (de werking van) het lichaam. Hoe je het kunt trainen, hoe het beweegt. Het CIOS en de Sportacademie waren daarom de juiste opleidingen voor Tim. Maar ook het mentale vlak hield hem bezig. “Ik ben 4 jaar geleden gestart als beweegcoach voor healthyLIFE. Op mijn werkplek, Health & Sports Buchten, kreeg ik de kans om de opleiding tot leefstijlcoach te volgen. Dat heb ik met beide handen aangegrepen.” Sinds 2 jaar is Tim leefstijlcoach voor healthyLIFE. Door zijn kennis van beweging én leefstijl is hij overtuigd van het effect van het programma.

Tim Paulussen
Lees meer