100% motivatie en inzet

Esther Schlicher wilde in 2019 starten met eGym bij Health & Sports in Buchten. In een gesprek met Tino, een van de medewerkers van de sportschool, sprak ze over haar doelen: afvallen en fitter worden. Tino bracht healthyLIFE ter sprake, omdat hij de meerwaarde in dit programma zag voor Esther. Ze las erover op internet en maakte een afspraak met de huisarts. Esther bleek een ‘geschikte kandidaat’ voor healthyLIFE en kreeg van de huisarts de doorverwijzing. Ze maakte een afspraak met Tino, die haar leefstijlcoach werd, en startte kort daarna met Tim (beweegcoach) haar eerste beweeggroep-sessie.

Ervaring
Esther deelt graag haar ervaringen: “In het begin was het natuurlijk wennen. Nieuwe mensen, oefeningen doen die mijn lichaam niet gewend was. Maar het was al gauw duidelijk dat we allemaal voor hetzelfde doel streden. Onze groep bestond uit verschillende leeftijden, maar iedereen kon op zijn/haar eigen tempo bewegen. Dat was fijn. Tim is een geweldige beweegcoach die ervoor zorgt dat oefeningen op een juiste en verantwoorde manier uitgevoerd worden. Het ging soms met ‘bloed, zweet en tranen’, maar hij motiveerde fantastisch. Als ik dan zie waar ik nu sta, ben ik hem heel erg dankbaar. Net als Tino, die ik ook als zeer positief heb ervaren. Het was niet altijd makkelijk en soms kwam ik mezelf keihard tegen, maar ik heb daardoor veel geleerd of heb ergens een andere kijk op gekregen. Ook het koken met Micha en de supermarktsafari waren erg leuk en leerzaam. Ik pas nu nog dingen toe tijdens het koken. En de andere deelnemers niet te vergeten: het was gezellig. We hebben nu met een aantal dames een leuk groepje gevormd. We gaan ook maandelijks iets leuks doen met ons vieren. Daar hecht ik veel waarde aan.”

Combinatie beweeg- en leefstijlcoaching
De combinatie beweeg- en leefstijlcoaching is het speerpunt van healthyLIFE. Esther heeft dit als positief ervaren. “Door het sporten leerden de deelnemers elkaar beter kennen. De groep werd hechter en daardoor ben ik ook vrijer geworden in de groepslessen. Ik durf meer te zeggen. Door de vele tips en tricks van de leefstijlcoach heb ik behoorlijk wat opgestoken en was ik positief verrast.” Na het beweegprogramma van 14 weken is Esther doorgegaan met bewegen. “Na mijn start in maart met eGym, heb ik al snel uitgebreid met groepslessen. Ik ga nu drie keer in de week met veel plezier sporten. Soms ook nog wel een vierde of vijfde keer even op de eGym. Thuis pak ik sneller de fiets of wandel ik een flink stuk met mijn man en/of de kinderen.”

Resultaten
De belangrijkste resultaten van Esther licht ze graag toe: “Ik voel me fitter. Mijn MS is onder controle. De neuroloog was blij verrast met het resultaat en heeft, zoals hij zei, meerdere mensen met MS doorverwezen naar healthyLIFE. Ook de medicatie voor mijn schildklierprobleem heb ik mogen afbouwen. Ik ben 18 kilo kwijt: daar ben ik heel trots op. Ik ben bewuster gaan leven qua eten en boodschappen doen. Ik maak nu bijvoorbeeld een lijstje voor een week, alleen vers etenswaar haal ik nog eens tussendoor. Mijn man en kinderen zijn erg trots op me, en vinden het knap dat ik er voor 100% voor ga. Ook in hun leven zijn wat dingen veranderd qua voeding, beweging en planning."

Vervolgprogramma
Esther heeft het basisprogramma afgerond en gaat deelnemen aan het vervolgprogramma. Ze is erg gemotiveerd. “Ik ben pas halverwege, maar het afgelopen jaar kijk ik met veel enthousiasme en trots terug. Ook op waar ik nu sta. Het was leerzaam. Ik heb een andere kijk gekregen op mijn leven. Ik heb niet alleen nieuwe ‘healthy maatjes’ leren kennen, maar ook een nieuwe ik. Het was zwaar, ik ben mezelf keihard tegengekomen en heb de nodige tranen gelaten. Maar dat hoort erbij en daar word je naar mijn inziens alleen maar sterker van. Het waren ook tranen van blijdschap en trots. Na een meting, als ik zag dat ik weer wat kilo’s kwijt was, voelde ik me gelukkig en sprak ik dat uit. Ondanks dat ik het allemaal zelf heb gedaan (en nog steeds moet doen), ben ik de coaches van healthyLIFE – vooral Tino en Tim – enorm dankbaar. Zij hebben me de kans gegeven dat ik daar ben waar ik nu sta.”