Gezonde, actieve toekomst

Cecile Linke (51) woont in Sittard en had een ongezonde leefstijl. Ze bracht veel tijd door op de bank, met cola en chips, zonder enig doel. Toen Cecile last kreeg van reuma kwam in gesprek met haar huisarts healthyLIFE aan bod. Een programma gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl. Zelf actie ondernemen, onder begeleiding van een beweegcoach en leefstijlcoach, om onder andere meer energie te krijgen en de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Cecile was vanaf start overtuigd en had vertrouwen in healthyLIFE. En dat heeft het programma waargemaakt.

“Ik was lui en had een negatieve instelling. Ik had veel last van de weegschaal. In gesprek met de coach bleek dat het probleem dieper lag dan die weegschaal. Toen ik wist waar dit gevoel vandaan kwam, kon ik er iets aan gaan doen.” Stap voor stap veranderde het spiegelbeeld van Cecile van negatief in positief. “Dat komt door mijn deelname aan het programma healthyLIFE. Ik drink veel water en wandel graag in de natuur om tot rust te komen. Met mijn fotocamera op zak, dat is nu mijn hobby.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Cecile?
Vitaalin046.nl, een platform voor 50-plussers in de regio 046 in het kader van gezond en vitaal ouder worden, interviewde Cecile over haar deelname aan healthyLIFE.