Het laatste
nieuws
Nieuwe wetenschappelijke publicatie CooL

CooL is een GLI en staat voor Coaching op Leefstijl met als centrale thema’s voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans. CooL wordt beheerd door Expertisecentrum Leefstijl Interventies, dat in 2018 opgericht is door Nicole Philippens en Ester Janssen. Ester en Nicole hebben in 2014 aan de wieg gestaan van CooL, ze hebben CooL ontwikkeld en verschillende jaren zelf uitgevoerd. 

Lees meer
"Sporten is goed voor mijn lijf en geest"

Peggy Cermin-Grispen uit Kerkrade heeft al sinds haar jeugd problemen met overgewicht. Naarmate ze ouder werd, kreeg ze lichamelijke en psychische klachten. In 2019 besloot ze daarom een maagverkleiningsoperatie te doen. Ze raakte in korte tijd 60 kilo kwijt, maar dat was voor haar niet genoeg. Peggy wilde verder. Via de facebookpagina van gemeente Kerkrade ontdekte ze healthyLIFE. Gemotiveerd ging Peggy aan de slag om te werken aan haar gezonde toekomst. Benieuwd wat healthyLIFE voor Peggy betekent? Klik op lees meer, kijk het filmpje en raak geïnspireerd. Op naar een gezonde leefstijl!

Lees meer
Animatiefilmpje 'Wat is healthyLIFE?'

Er komt vanalles kijken bij deelname aan healthyLIFE: leefstijlcoaching, beweegcoaching, een Gecombineerde Leefstijlinterventie, meetmomenten en nog veel meer. Het kost geen geld, maar vraagt wel inzet en tijd. Om duidelijk in beeld te brengen wat u van healthyLIFE mag verwachten, hebben wij ter uitleg een korte animatie gemaakt.

Lees meer
Gecombineerde Leefstijlinterventie 'CooL' verlengd met 5 jaar

Een belangrijk onderdeel van healthyLIFE is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) ‘Coaching op Leefstijl (CooL)’. Dit is de interventie waar onze leefstijlcoaches gebruik van maken om deelnemers te helpen met het bereiken van doelen en stappen te zetten naar een gezonde en actieve leefstijl. Het RIVM heeft de erkenning van CooL als effectieve interventie weer met 5 jaar verlengd.

Lees meer
100% geven voor een gezonde leefstijl

Esther Schlicher wilde in 2019 gaan sporten. In een gesprek met Tino, een van de medewerkers van de sportschool, sprak ze over haar doelen: afvallen en fitter worden. Tino bracht healthyLIFE ter sprake, omdat hij voor haar de meerwaarde in dit programma zag. Esther las erover op internet en maakte een afspraak met de huisarts. Ze bleek een ‘geschikte kandidaat’ voor healthyLIFE en kreeg van de huisarts de doorverwijzing. Esther maakte een afspraak met Tino, die haar leefstijlcoach werd, en startte kort daarna met Tim (beweegcoach) haar eerste beweeggroepsessie.

Lees meer
healthyLIFE in steeds meer gemeenten beschikbaar

In september 2022 is healthyLIFE als pilot gestart in de Oostelijke Mijnstreek, in de gemeenten Heerlen en Kerkrade. Omdat de pilot een groot succes was, is besloten om het programma in 2023 voort te zetten. Het programma healthyLIFE is nu beschikbaar in verschillende gemeenten in het werkgebied van zorggroep Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg.

Lees meer