18-03-2024

Nieuwe wetenschappelijke publicatie CooL

CooL is een GLI en staat voor Coaching op Leefstijl met als centrale thema’s voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans. CooL wordt beheerd door Expertisecentrum Leefstijl Interventies, dat in 2018 opgericht is door Nicole Philippens en Ester Janssen. Ester en Nicole hebben in 2014 aan de wieg gestaan van CooL, ze hebben CooL ontwikkeld en verschillende jaren zelf uitgevoerd. 

Het RIVM heeft CooL in 2018 erkend als effectieve interventie, sinds 2023 is de erkenning een niveau verhoogd naar goede tekenen van effectiviteit gebaseerd op doorlopend wetenschappelijk onderzoek. Recent is nieuw onderzoek naar de effecten van CooL gepubliceerd in BMC Public Health, met daarin de resultaten van in totaal 1824 deelnemers: “Outcomes of the combined lifestyle intervention CooL during COVID-19: a descriptive case series study”. 

Uit het onderzoek blijkt dat kleine veranderingen in leefstijlgedrag samengaan met een grote positieve verandering in ervaren gezondheid en uitkomsten op gezondheid, in lijn met de principes van leefstijlcoaching. Bovendien heeft deelname aan CooL de deelnemers mogelijk beschermd tegen ongezonder gedrag tijdens de COVID-19 pandemie.

Infographic
Om de informatie makkelijk te ontsluiten is een Nederlandstalige infographic gemaakt met daarin een samenvatting van het wetenschappelijk onderzoek.

Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan uw eigen gezondheid middels een blijvende verandering in leefstijl? Maak dan uw interesse voor healthyLIFE kenbaar bij uw huisarts. Let op: doorverwijzing loopt altijd via de huisarts. U kunt zich niet zelf aanmelden voor deelname aan het programma healthyLIFE.